top of page
DK_mockup_03-1.jpg

"Рицарите на американската реклама" е вдъхновяващо пътешествие в сърцето на американската рекламна индустрия. Книгата е плод на мое дългогодишно изследване и я посвещавам на студентите ми, за да научат и запомнят уроците от миналото, да ги прилагат в бъдеще, за да оставят своя отпечатък в света на комуникациите. В нея ще откриете емоционално заредени истории за легендарни фигури като Джей Уолтър Томпсън, който изгражда фундаментите на бранд мениджмънта; Стенли Резор – приложил в работата си конкурентните подходи за сегментиране на пазара още преди те да бъдат въведени в научната маркетингова литература; Хелън Резор – дамата въвела сексуалните апели в рекламите, насочени към жени; Албърт Ласкър - признат за ключова фигура в рекламната индустрия в САЩ, въвел теорията и практиката на политическата реклама; Джон Кенеди – обявен за първият теоретик и социолог в рекламата; Клод Хопкинс – човекът променила подходите на много професионалисти, убеждавайки ги, че основната цел на рекламата е да продава; Росър Рийвс - създател на концепцията за „Уникално предложение за продажба“ и пионер в развитието на множество техники, използвани в ранната телевизионна реклама; Бил Бърнбах – една от най-харизматичните и почитани фигури в рекламата на ХХ в., съвместната работа на арт директор и копирайтър, което позволява реализацията на силни визуални и текстови решения; Лео Бърнет – гуруто в бизнеса, наложил визуалните образи на продуктите и Дейвид Огилви - големият рекламист с Голямата идея за бранда.

За първи път на българския пазар, „Рицарите на американската реклама“ събира историите на над 50 влиятелни личности, допринесли за развитието на брандове и продукти. Тези личности са оставили трайна следа във времето, чието наследство е в основата на всичко, което знаем за маркетинга и рекламата днес. Като автор, целта ми беше не само да предам знанието и вдъхновението, получено от тях, но и да надградя историята с практически насоки и реални инструменти за справяне със съвременните предизвикателства в бизнеса. Изданието е не само почит към миналото, но и мост към бъдещето, вдъхновяващо ново поколение творци да разширяват границите на възможното. 

„Рицарите“ не е просто книга, а пътеводител за всеки, който иска да остави своя отпечатък в света на комуникациите. Нека тя бъде вашата инспирация да създавате смели, запомнящи се и иновативни кампании, да поставяте високи стандарти в собствената си работа и да продължите да пишете своите глави от историята на успеха.

bottom of page